Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.03.2020

Universal brengt bioscoopfilms uit op video-on-demand door corona-crisis

door Vertigo

Omdat veel cinema’s momenteel gesloten zijn door het coronavirus, gooit Universal het over een andere boeg. De studio gaat namelijk zijn bioscoopreleases beschikbaar maken via video-on-demand.

Zo zal Trolls World Tour begin april tegelijkertijd in de zalen en online verschijnen. Ook titels die reeds in omloop zijn zoals The Invisible Man, Emma en The Hunt zullen vanaf vrijdag 20 maart te huur zijn op platformen als iTunes en Amazon.

De films zullen achtenveertig uur beschikbaar zijn voor 19,99 dollar in de Verenigde Staten en een gelijkaardige prijs in de rest van de wereld.

“Universal heeft een breed en divers filmaanbod, ook in 2020,” zegt NBCUniversal-CEO Jeff Shell. “In plaats van de films uit te stellen of ze uit te brengen onder moeilijke omstandigheden, willen we mensen de optie geven om ze thuis te bekijken op een toegankelijke en betaalbare manier.”

“We hopen en geloven dat mensen nog steeds naar de bioscoop zullen gaan waar mogelijk, maar we begrijpen dat het voor mensen op verschillende plekken overal ter wereld steeds moeilijker wordt,” vervolgt hij.

Bron: Dark Horizons