Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.03.2016

Unie der Regisseurs lauwert Adil El Arbi en Bilall Fallah

door Steven Tuffin

De Unie van Regisseurs, de beroepsvereniging voor professionele, onafhankelijke film- en televisieregisseurs uit Vlaanderen en Brussel, reikte voor het eerst een prijs uit. En dit aan regisseurs Adil El Arbi & Bilall Fallah voor hun langspeelfilm Black.

De Dé Regisseur van 2015-prijs is een professionele erkenning door collega-regisseurs voor de meest verdienstelijke regie van het jaar. Uit de stemmingsronde bij de leden van de Unie van Regisseurs werden Adil El Arbi & Bilall Fallah als meest verdienstelijke regisseurs uit 2015 verkozen, zeer nipt op de voet gevolgd door Robin Pront met D’Ardennen en Jan Bultheel met Cafard, die allebei eervolle vermeldingen kregen.

Aan de prijs is geen nominale waarde verbonden buiten een gratis jaar lidmaatschap bij de Unie van Regisseurs en een oorkonde namens de Raad van Bestuur van de Unie van Regisseurs. Deze bestaat uit covoorzitter Michaël R. Roskam, covoorzitter Stijn Coninx, ondervoorzitter Hans Herbots, penningmeester Vanja d’Alcantara, Jan Verheyen, Geoffrey Enthoven, Bavo Defurne, Pieter Van Hees, Peter Krüger, Jan Bultheel, Lotte Stoops en Niko Meulemans, en de externe adviseurs Jo Vermeulen, Peter Quaghebeur, Caroline Pauwels, Ilse Schooneknaep en de zakelijk leider Jin Berghmans.