Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.09.2015

Uitstekende start voor Le tout nouveau testament in België

door Jimmy Van der Velde

Meer dan 60.000 Belgische toeschouwers trokken al naar de bioscoop voor de goddelijke komedie Le tout nouveau testament van Jaco Van Dormael. 

De film draait amper een week in de Belgische zalen en heeft al enkele records gebroken. De prent was dit weekend de succesvolste film aan de kassa’s, kende het beste openingsweekend voor een Franstalige film in 2015 en scoorde de beste openingsrecette voor een Franstalige film ooit.

De film overtrof met sprekend gemak de debuutcijfers van gelijkaardige komedies als Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu, Samba, Le prénom, De vulkaan en La famille Bélier.

In Vlaanderen nestelt de prent zich comfortabel in de top van de meest bezochte films in grote steden zoals Gent, Leuven, Hasselt, Kortrijk en Oostende. 19% van de huidige totale opbrengst werd in Vlaanderen opgehaald.

In Frankrijk veroverde de hij afgelopen weekend eveneens de eerste plaats aan de box office met 259.132 bezoekers.

Le Tout Nouveau Testament werd geschreven door Thomas Gunzig. Benoit Poelvoorde, Catherine Deneuve, François Damiens, Yolande Moreau, Pili Groyne, Johan Heldenbergh en Laura Verlinden vertolken de voornaamste rollen.

Bron: Belga Films