Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.02.2019

Twee topregisseurs prijzen A Star Is Born de hemel in

door Vertigo

Tegen de verwachtingen in wint A Star Is Born niet de ene award na de andere. Volgens Sean Penn, die reeds in het verleden Bradley Coopers regiedebuut prees, is de film het slachtoffer van zijn eigen succes.

Omdat het in Penns ogen “het succesvolste eigentijdse liefdesverhaal ooit” is en de Academy of Motion Picture Arts and Sciences nog veel mooie dingen verwacht van Cooper, zouden ze A Star Is Born over het hoofd zien.

“Men lijkt te redeneren dat hij jong is en nog veel kansen zal krijgen,” schreef Penn in een essay. “De leden van de Academy hebben echter nu de kans om de film naar waarde te schatten voor hij uitgroeit tot een klassieker.”

“Door het vergelijken van appelen met peren en de ongelijke reclamebudgetten hebben de Academy Awards dezelfde nasmaak als de alcohol die we moeten drinken om er ons doorheen te sleuren,” voegde Penn eraan toe.

“Om mijzelf mogelijke teleurstelling te besparen, hef ik nu al het glas op Bradley Cooper en A Star Is Born,” besloot hij. “Dat is evenwaardig aan een Golden Globe of een gouden beeldje van een man zonder penis. Laat het uit dat hij dit jaar ballen heeft!”

A Star Is Born werd genomineerd voor acht Oscars, waaronder Beste Film, Beste Acteur en Beste actrice. Lees Penns volledige essay hier.

Ook First Reformed-regisseur Paul Schrader is onder de indruk van Coopers kunnen. Hij maakte zelf Light of Day met Joan Jett, maar zei dat hij er niet helemaal in geslaagd was om de zangeres om te toveren tot een actrice.

“Het omgekeerde kan gezegd worden van Cooper en Lady Gaga,” zei Schrader. “Hij had de tijd, het geduld, het inzicht en het voordeel dat hij zelf een acteur is. Soms ziet een regisseur potentieel in de ogen van een artiest.”

Bron: IndieWire, IndieWire