Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.12.2018

Twee Hollywood-toppers storten zich op remakes van twee buitenlandse knallers

door Vertigo

The Guilty, de Deense Oscarinzending voor beste niet-Engelstalige film, werd onlangs door de Amerikaanse National Board of Review uitgeroepen tot één van de beste niet-Engelstalige films van het jaar en won dit jaar de World Cinema Dramatic Audience Award in Sundance.

Inmiddels staat een Engelstalige remake in de steigers met Jake Gyllenhaal in de hoofdrol. De film draait rond een politieagent die gedegradeerd wordt tot helpdeskmedewerker. Wanneer hij een oproep krijgt van een ontvoerde vrouw, moet hij niet alleen met de daders maar ook met zijn eigen demonen afrekenen.

Jodie Foster gaat dan weer een remake draaien van Woman at War, de Oscarinzending van IJsland. De film won de SACD-award voor beste scenario in Cannes en gaat over Halla, de dirigente van een koor die in haar vrije tijd beetje bij beetje een milieuvervuilende fabriek saboteert. Wanneer ze in aanmerking komt om een kindje te adopteren, dreigen haar ecologische nevenactiviteiten voor problemen te zorgen.

De remake zal zich afspelen in het westen van de Verenigde Staten en Foster neemt naast de regie ook de hoofdrol op zich. “Ik kan niet wachten om in de huid van Halla te kruipen,” zei de actrice. “Ze gooit alles in de waagschaal om de planeet te redden. Ik voel mij aangetrokken tot gewaagde en eigenzinnige mengelingen van humor en emotie en het verhaal is bovendien brandend actueel.”

Bron: Variety, The Playlist