Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.08.2018

Twee bekende koppen en één belofte gecast in Top Gun-sequel Maverick

door Vertigo

Tom Cruises Maverick en Val Kilmers Iceman krijgen in Top Gun: Maverick versterking van jong geweld zoals Miles Teller en Glen Powell, maar nu hebben zich ook twee ouwe rotten bij de cast aangesloten.

Acteurs Ed Harris (Mother!) en Jon Hamm (Tag) voelen namelijk eveneens de need for speed, maar wie ze precies gaan spelen, blijft voorlopig geheim. De Top Gun-sequel werd geregisseerd door Joseph Kosinski, die met Cruise reeds Oblivion maakte, en gaat over Mavericks nieuwe rol als vlieginstructeur. Eén van de nieuwe piloten die hij opleidt is Bradley Bradshaw (Teller), de zoon van zijn overleden vriend Goose.

Inmiddels werd ook Lewis Pullman, zoon van Independence Day-ster Bill Pullman, gecast in de sequel. Hij maakt binnenkort net als Hamm zijn opwachting in Drew Goddards Bad Times at the El Royale. Anderzijds moest de eerder aangekondigde Thomasin McKenzie (Leave No Trace) verstek laten gaan. Zij zou de dochter spelen van Jennifer Connely’s personage, de uitbaatster van een bar bij het vliegveld.

Bron: /Film, EW