Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.06.2018

Twee animatietoppers vervangen John Lasseter bij Disney en Pixar

door Vertigo

Eind dit jaar neemt John Lasseter afscheid van Disney en Pixar. Hij was er jarenlang actief als chief creative officer, maar werd na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag en zes maanden loopbaanonderbreking ontheven uit zijn functie.

Bij Walt Disney Animation Studios zal Lasseter vervangen worden door Frozen-coregisseur Jennifer Lee en bij Pixar Animation Studios door Inside Out-regisseur Pete Docter. De twee werden reeds aangesteld als voorlopige vervangers van Lasseter. “Jennifer Lee en Pete Docter zijn twee van de meest getalenteerde filmmakers en vertellers met wie ik het genoegen had om samen te werken,” zei Alan Horn, hoofd van Walt Disney Studios.

“Pete, de geniale drijvende kracht achter UpInside Out en Monsters, Inc., is een essentieel onderdeel van Pixar sinds het begin en speelde een grote rol in het  succes van Pixar als de nummer één animatiestudio. Jenn heeft dankzij haar moedige visie voor het grensverleggende Frozen geholpen om Disney Animation een nieuw en spannend perspectief te geven. Beiden belichamen de unieke mentaliteit, cultuur en waarden van deze twee vooraanstaande animatiestudio’s en ik ben enorm enthousiast dat zij ons naar de toekomst zullen leiden.”

“Ik ben iedereen bij Walt Disney Animation Studios en The Walt Disney Company enorm dankbaar voor deze kans,” zei Lee. “Geen enkele kunstvorm ter wereld is zo’n groepsgebeuren als animatie en ik wil in samenspraak met mijn collega-filmmakers, -artiesten en -vernieuwers vooruitblikken op de toekomst. Ik hoop dat ik ons enorme talent kan steunen, nieuwe stemmen kan ontdekken en samenwerken om orginele verhalen te vertellen. De geweldige films van Disney Animation, die ik graag zag als kind en  waar mijn dochter mee is opgegroeid, zijn magisch, tijdloos en passioneel. Het is ons doel om films te maken die de tand des tijds doorstaan en op de deze nalatenschap van 95 jaar voort te bouwen.”

“Ik ben enthousiast en nederig dat ik gevraagd werd om deze rol op mij te nemen,” zei Docter. “Het is niet iets waar ik licht over ga. Film maken bij Pixar is mijn chronische obsessie sinds ik er 28 jaar geleden begon met werken. Ik heb het geluk om zij aan zij te werken met enkele van de meest getalenteerde mensen op de planeet. Samen zullen we animatie in nieuwe richtingen blijven duwen, gebruik makend van de recentste technologie om verhalen te vertellen die hopelijk een wereldwijd publiek zullen verrassen en verrukken.”

Bron: /Film