Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.12.2017

Deze twee actrices mocht Peter Jackson niet casten in Lord of the Rings van Harvey Weinstein

door Vertigo

Peter Jackons heeft gereageerd op het schandaal rond Harvey Weinstein. Jackson pitchte destijds de Lord of the Rings-trilogie aan Weinsteins studio Miramax. De regisseur vertelt nu dat hij van Weinstein toen de actrices Ashely Judd en Mira Sorvino niet mocht casten. In 1998 moest de regisseur de twee vrouwen van de castinglijst schrappen omdat ze “een nachtmerrie waren om mee te werken”.

“We hadden toen geen reden om daar vragen bij te stellen,” zei Jackson. “Nu ik er op terugkijk, besef ik dat Miramax er in die periode alles aan deed om tegenstanders van Weinstein te saboteren.”

Judd en Sorvino zijn twee van de negentig vrouwen die Weinstein al beschuldigen van seksuele intimidatie. Veel van hen beweren dat Weinstein ermee dreigde hun carrière kapot te maken als ze niet deden wat hij vroeg. Volgens Sorvino is dit het bewijs dat hij dat ook echt probeerde.

Judd reageerde ook kort op Jacksons getuigenis en zei dat ze zich Weinsteins sabotage nog goed herinnert.

Uiteindelijk ging Jackson met de studio New Line in zee om de trilogie te maken. Weinstein bleef als executive producer wel betrokken bij het project, maar had volgens de regisseur geen invloed meer op de productie.

UPDATE: Ondertussen liet Weinstein weten dat hij Jacksons beweringen ontkent.

Bron: IndieWire