Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.01.2017

Trump-decreet mikpunt van kritiek tijdens SAG Awards

door Steven Tuffin

Gisteren werden de Screen Actors Guild Awards uitgedeeld en natuurlijk kon het niet anders dan dat er direct of indirect verwezen werd naar president Trumps controversiële beslissing om moslims uit verschillende landen voor minstens 90 dagen te weren.

Mahershala Ali, bekend van House of Cards, viel in de prijzen voor zijn vertolking van een dealer die zichzelf opwerpt als vaderfiguur in het gevierde drama Moonlight. Tijdens zijn speech vertelde hij over zijn bekering tot moslim en hoe zijn moeder, een christelijke priester, dat aanvankelijk niet leuk vond, maar ondertussen hem nog liever ziet dan voor voordien.

Hidden Figures, het op feiten gebaseerde drama over drie Afro-Amerikaanse NASA-medewerkers in de jaren zestig, won de prijs voor beste ensemble. Hoofdactrice Taraji P. Henson vertelde tijdens haar speech dat hun film gaat over wat je kan verwezenlijken als je je verschillen opzij zet.

Onder de andere winnaars bevonden zich Denzel Washington en Emma Stone voor hun respectievelijke vertolkingen in Fences en La La Land.

Bron: THR & Variety