Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.03.2017

Tron: Legacy-regisseur onthult plot afgevoerde threequel

door Marlies Hamal

Tron: Legacy-regisseur Joseph Kosinski onthulde eerder deze week details over de derde film in de Tron-franchise, die momenteel nog steeds on hold staat en er waarschijnlijk niet zal komen.

De derde film, Tron: Ascension, werd in 2015 aangekondigd en had op dat moment al een cast en een scenario dat zo goed als klaar was. Maar toen Disney Marvel en Lucasfilm overnam, was hun releaseprogramma plots overvol en werd de Tron-film in de ijskast gestopt.

“Het scenario was voor 80 procent afgewerkt en we hadden zo’n acht of negen maanden voordat de opnames van start zouden gaan”, vertelt Kosinski. “Ik was en ben nog steeds erg enthousiast over het verhaal, waarin elementen van de machine de echte wereld binnenkomen, het omgekeerde van wat we tot nu toe gezien hebben, dus.”

“We staken in het einde van Legacy al een hint die daarnaar verwees, met Quorra die naar buiten lijkt te komen”, vervolgt de regisseur. “In Ascension zou het eerste deel zich in de echte wereld afspelen, het tweede deel in de TRON-wereld en het laatste deel opnieuw in de echte wereld.”

Bron: Dark Horizons