Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.02.2019

Trollen stoken ruzie tussen Captain Marvel en Shazam!

door Vertigo

Captain Marvel is momenteel het doelwit van trollen na een uitspraak van hoofdrolspeelster Brie Larson waarin ze voor meer inclusie tijdens interviews pleitte. Op Rotten Tomatoes verschenen reeds tal van negatieve recensies van mensen die de film nog niet eens gezien hebben.

Sommigen verspreidden ook valse spoilers op sociale media en proberen Captain Marvel uit te spelen tegen de in april te verschijnen DC-film Shazam!. Dat personage heette vroeger namelijk ook Captain Marvel in de strips.

Shazam!-regisseur David F. Sandberg en -ster Zachari Levi willen alvast niet van de reclame profiteren. “Ik kijk uit naar het box-office-succes van Captain Marvel zodat sommige van deze mensen hun mond houden,” zei Sandberg.

“Wie denkt dat ze mij, de film of Warner Bros. er een plezier mee doen, heeft het mis,” zei Levi. “Niemand heeft hier baat bij. Het is niet omdat Shazam vroeger Captain Marvel heette dat we concurrenten zijn van Brie of Marvels film, hoewel beide films kort na elkaar in de bioscoop komen. Er is geen samenzwering aan het werk en ik wil iedereen afraden aan dit soort gedrag deel te nemen.”

https://youtu.be/EfkMEQLA184

Bron: The Playlist

Lees meer over: