Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.03.2020

Tribeca, CinemaCon, Disneyland en co. nemen drastische coronamaatregelen

door Vertigo

/Na het South by Southwest-festival gaan nog enkele Amerikaanse filmevenementen niet door omwille van het coronavirus. Zo werd het Tribeca Film Festival, opgericht door onder meer Robert De Niro, uitgesteld van april naar een latere nog onbekende datum.

CinemaCon, een jaarlijkse beurs voor bioscoopuitbaters, is dan weer volledig afgelast. Van 30 maart tot 3 april zouden een aantal grote studio’s er de eerste blik op enkele van hun toekomstige films onthullen. Ook de comic-beurs WonderCon in april werd geschrapt.

Verder heeft Paramount na A Quiet Place Part II ook de Amerikaanse bioscoopreleases van Blue Story, een Britse misdaadfilm, en The Lovebirds, een romcom van The Big Sick-regisseur Michael Shoewalter en -ster Kumail Nanjiani, uitgesteld. De films zouden respectievelijk op 20 maart en 3 april in de Verenigde Staten verschijnen. Een nieuwe releasedatum is er voorlopig nog niet.

Tot slot sluit Disneyland Resort in Californiƫ zijn deuren tot eind maart. Het is nog maar de vierde keer sinds de opening in 1955 dat het pretpark dichtgaat. De vorige keren lagen de moord op John F. Kennedy (1963), de aardbeving in Northquake (1994) en de terreuraanslagen van 11 september 2001 aan de oorzaak.

Ook Disney World in Florida en Disneyland Parijs zijn de komende twee weken gesloten. Hetzelfde geldt voor het pretpark Universal Studios in Hollywood.

Bron: THR, IndieWire, The Playlist, /Film, /Film, Deadline