Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.01.2021

Trekt Claire Denis naar Cannes met High Life-opvolger?

door Vertigo

Eind vorig jaar werd bericht dat de Franse cineaste Claire Denis aan een nieuwe langspeler werkte met haar High Life-actrice Juliette Binoche.

De film zou Radioscopie heten en zich afspelen in de Franse radiowereld. Ook Denis’ Les salauds-acteur Vincent Lindon zou deel uitmaken van de cast.

Nu blijkt dat Denis bezig is met een nieuwe film getiteld Fire, waarin Binoche, Lindon en Denis’ Beau travail– en Les salauds-acteur Gregoire Colin de hoofdrollen spelen. Het is onduidelijk of Fire een apart project is of Radioscopie een andere titel heeft gekregen.

Fire gaat over een driehoeksverhouding tussen een vrouw (Binoche), haar partner met wie ze al lang samen is en zijn beste vriend met wie ze vroeger samen was. De opnames zijn reeds van start gegaan en er wordt gemikt op een première in Cannes dit jaar.

Verder zou Denis in april beginnen aan de opnames van The Stars at Noon, een romantisch drama met Robert Pattinson (High Life) en Margaret Qualley (Once Upon a Time in Hollywood).

The Stars at Noon zou oorspronkelijk Denis’ High Life-opvolger worden, maar de shoot werd uitgesteld door de coronacrisis.

Bron: ScreenDaily