Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.05.2022

Trailers en stills nieuwe Cronenberg, Chan-wook & Abasi online voor Cannes 2022-premières

door Vertigo

Een week voor de start van het filmfestival van Cannes zijn er van enkele deelnemende films trailer en stills gelost.

Crimes of the Future

De nieuwste David Cronenberg krijgt een teaser. De hoofdrol wordt vertolkt door Viggo Mortensen, die ondertussen een vaste waarde is geworden in de films van Cronenberg. Aan zijn zijde spelen actrices Léa Seydoux en Kristen Stewart. De film speelt zich af in de nabije toekomst waar de mensheid en hun lichamelijke samenstelling verandert.

Performancekunstenaar Saul Tenser (Mortensen) aanvaardt deze evolutie en in zijn lichaam groeien nieuwe, onverwachte organen. Samen met zijn partner Caprice (Seydoux) maakt hij een spektakel van de verwijdering van deze organen.

 

Decision to Leave

Voormalig Grand Prix-winnaar Park Chan-wook keert terug naar Cannes met Decision to Leave. De film vertelt over een detective die de moord onderzoekt van een man op een bergtop. Al snel verdenkt hij Seo-Rae, de vrouw van de overledene, terwijl hij zich zorgen maakt over zijn gevoelens voor haar.

Holy Spider

Ali Abassi loste enkele stills van zijn nieuwe misdaadthriller. Het op feiten gebaseerde verhaal gaat over journaliste Rahimi die onderzoek doet naar seriemoordenaar ‘Killing Spider’. De moordenaar gelooft dat hij het werk van God doet door sekswerkers te doden in een heilige stad. Naarmate het aantal doden toeneemt wordt haar werk steeds moeilijker omdat de stad ‘Killing Spider’ begint te omarmen als een held.