Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.10.2020

Trailer-time: The Exorcist-docu, fake Ford-docu en The Secret of Kells-opvolger

door Vertigo

Leap of Faith

Het Amerikaanse streamingplatform Shudder heeft de eerste trailer van de documentaire Leap of Faith onthuld, een blik achter de schermen van William Friedkins The Exorcist.

In Leap of Faith vertelt Friedkin onder meer dat hij nota’s nam in zijn exemplaar van William Peter Blatty’s The Exorcist-roman en waarom hij het einde bewust vaag liet.

John Bronco

De mockumentary John Bronco vertelt dan weer het ‘waargebeurde’ verhaal van John Bronco (Ant-Man & The Wasp-acteur Walton Goggins), de inspiratiebron achter de auto Ford Bronco.

John Bronco werd zogezegd door Ford gekozen om met een nieuwe prototype SUV deel te nemen aan een race in Mexico. Nadat hij won en een iconische speech gaf, groeide Bronco uit tot een populaire Amerikaanse mediafiguur.

Wolfwalkers

Regisseurs Tom Moore en Ross Stewart volgen het Oscargenomineerde The Secret of Kells op met een nieuwe animatiefilm genaamd Wolfwalkers. Die is vanaf 11 december te zien op Apple TV+.

Wolfwalkers gaat over een jong meisje dat naar Ierland trekt om haar vader te helpen met het uitroeien van een roedel wolven, maar bevriend raakt met een groep weerwolven.

Bron: The Playlist, The Playlist, The Playlist