Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.12.2020

Trailer-time: Nieuwe Studio Ghibli, Denzel Washington-politiedrama en Nicolas Cage-vloekdocu

door Vertigo

Earwig and the Witch

Studio Ghibli heeft de eerste trailer van zijn eerste met de computeranimatieprent Earwig and the Witch onthuld. De film werd geregisseerd door Gorô Miyazaki, de zoon van de legendarische Studio Ghibli-regisseur en -medeoprichter Hayao Miyazaki.

Earwig and the Witch is de eerste soloproductie van Studio Ghibli sinds When Marnie Was There uit 2014 en werd opgenomen in de Cannes 2020-selectie.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Diana Wynne Jones en gaat over een weesmeisje genaamd Earwig dat wordt geadopteerd door een gemene heks en een wereld vol magie ontdekt.

Bekijk de orginele en Engelstalige trailer hieronder:

The Little Things

Warner Bros. kondigde onlangs aan dat al zijn 2021-films in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max zullen verschijnen en de aftrap wordt gegeven met de release van The Little Things op 29 januari.

The Little Things werd geschreven en geregisseerd door John Lee Hancock (The Blind Side) en de hoofdrollen zijn voor Oscarwinnaars Denzel Washington (Glory, Training Day), Rami Malek (Bohemian Rhapsody) en Jared Leto (Dallas Buyers Club).

Het verhaal speelt zich af in Los Angeles en gaat over de clash tussen twee politieagenten (Washington en Malek) tijdens het onderzoek naar een gruwelijke moord. Leto speelt de hoofdverdachte.

History of Swear Words

Na een eerste fragment heeft Netflix de eerste trailer van de docureeks History of Swear Words  met presentator Nicolas Cage online gezet.

In History of Swear Words gaat Cage zes afleveringen lang op zoek naar de oorsprong, het gebruik en de invloed van de Engelstalige vloekwoorden ‘fuck‘, ‘shit‘, ‘bitch‘, ‘dick‘, ‘pussy‘ en ‘damn‘. De reeks is vanaf 5 januari te zien op Netflix.

Bron: IndieWire, IndieWire, The Playlist