Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.11.2021

Trailer-time: Nieuwe Jane Campion, Sing 2, Resident Evil-reboot en scifi met Mahershala Ali

door Vertigo

The Power of the Dog

Netflix heeft de officiële trailer gelanceerd van de awardwinnende film The Power of The Dog met in de hoofdrollen Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons en Kodi Smit-McPhee.

Het verhaal gaat over de broers Phil (Cumberbatch) en George Burbank (Plemons) die elkaars grootste tegenpolen zijn. Phil is charismatisch maar intens wreed. George is rigide, kieskeurig en zachtaardig.

Samen zijn ze welgestelde landeigenaren van de grootste ranch in de Montana vallei: een plek waar mannen de dienst uitmaken, de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden en de machtigste cowboy ooit, Bronco Henry, nog steeds vereerd wordt.

Wanneer Phil er op een dag achter komt dat George in het geheim met de lokale weduwe Rose (Dunst) trouwt, reageert hij op gewelddadige wijze. Het is het begin van een meedogenloze oorlog met als doel Rose volledig te ruïneren, terwijl haar zachtaardige zoon Peter (Smit-McPhee) als pion wordt gebruikt.

Sing 2

Op 22 december haalt Sing 2, het vervolg op de animatiemusical Sing, de Belgische zalen en nu staat de trailer online. Het verhaal draait opnieuw rond de koala Buster Moon (stem van Matthew McConaughey) en zijn theatergezelschap.

Naast McConaughey zijn ook onder meer Reese Witherspoon, Scarlett Johansson en Taron Egerton weer van de partij. Zij worden vervoegd door nieuwkomers als Bobby Cannavale (Ant-Man), Letitia Wright (Black Panther), Eric André (Bad Trip), Pharrel Williams en Bono.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Na een reeks films van regisseur Paul W. S. Anderson met Milla Jovovich in de hoofdrol krijgt de Resident Evil-franchise een reboot met Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

Deze keer stond Johannes Roberts (47 Meters Down) achter de camera en bestaat de cast uit onder meer Kaya Scodelario (Crawl), Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp), Robbie Amell (The Babysitter) en Tom Hopper (The Umbrella Academy).

Swan Song

Apple TV+ brengt op 17 december Swan Song uit, een scififilm met Mahershala, en heeft nu de trailer online gezet. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over een terminale man (Ali) wiens dokter (Glenn Close) hem een manier aanbiedt om zijn familie het rouwproces te besparen.

Swan Song werd geregisseerd door Benjamin Cleary, die een Oscar won voor zijn kortfilm Stutterer, en ook Naomie Harris (No Time to Die), Awkwafina (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) en Adam Beach (Suicide Squad) spelen in de film mee.

Bron: The Playlist, /Film, The Playlist