Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.11.2021

Trailer-time: Downton Abbey 2, nieuwe Pixar, Channing Tatums regiedebuut en Riz Ahmed-thriller

door Vertigo

Downton Abbey: A New Era

Na het succes van de eerste Downton Abbey-film is er een tweede op komst. De sequel heet Downton Abbey: A New Era en haalt op 16 maart de Belgische zalen. Nu staat er een trailer online.

De hoofdcast van de originele tv-reeks is opnieuw van de partij en wordt uitgebreid met onder meer Hugh Dancy (Hannibal), Laura Haddock (Transformers: The Last Knight), Nathalie Baye (Catch Me If You Can), Dominic West (The Wire) en Jonathan Zaccaï (Robin Hood).

Turning Red

Pixar heeft de trailer gedeeld van zijn volgende animatiefilm Turning Red. Die werd geregisseerd door Domee Shi, wiens Bao de Oscar voor Beste Kortfilm won, en verschijnt in 2022.

Turning Red gaat over een 13-jarig meisje (stem van Rosalie Chiang) dat in een gigantische rode panda veranderd als ze te enthousiast is.

Dog

Nadat ze de handen in elkaar sloegen voor onder meer White House Down, 22 Jump Street en Magic Mike maken Channing Tatum en scenarist-producent Reid Carolin hun regiedebuut met de komedie Dog.

Dog draait rond een soldaat genaamd Briggs (Tatum) en zijn hond Lulu, een Mechelse herder, die eropuit trekken om de begrafenis van een collega-soldaat bij te wonen.

Encounter

In de scifithriller Encounter speelt Riz Ahzmed (Sound of Metal) een soldaat die een reddingsmissie onderneemt om zijn twee jonge zonen te redden van een mysterieuze dreiging.

De cast bestaat verder uit onder meer Octavia Spencer (The Help) en is vanaf 10 december te zien op Amazon Prime.

Bron: The Playlist, IndieWire