Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.02.2022

Trailer-time: Cannes-winnaar, nieuwe Dario Argento en religieus drama met Mark Wahlberg

door Vertigo

Nitram

Nitram van Justin Kurzel (True History of the Kelly Gang) ging in 2021 in wereldpremière op het filmfestival van Cannes en nu heeft de Amerikaanse distributeur IFC Films een nieuwe trailer gedeeld.

De film is gebaseerd op het verhaal van de Australische massamoordenaar Martin Bryant, die in 1996 35 mensen om het leven bracht tijdens een schietpartij. Bryant heet in de film Nitram en wordt vertolkt door Caleb Landry Jones. Hij won in Cannes de prijs voor Beste Acteur.

Dark Glasses

Tien jaar na zijn vorige horrorfilm Dracula 3D is Dario Argento terug met Occhiali neri alias Dark Glasses, waarvan een trailer is vrijgegeven. Het verhaal gaat over een vrouw (Ilenia Pastorelli) die door een seriemoordenaar blind wordt gemaakt en op wraak zint. Ook Argento’s dochter Asia speelt mee.

Father Stu

Sony heeft de trailer van het waargebeurde drama Father Stu vrijgegeven. Daarin speelt Mark Wahlberg een bokser genaamd Stuart Long die een priester werd en talloze mensen inspireerde. Mel Gibson en Jacki Weaver (Animal Kingdom) vertolken Longs ouders.

Bron: IndieWire, The Playlist, The Playlist