Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.08.2022

Trailer-telex: Tim Burtons Addams Family-reeks, Kurosawa-remake en nieuwe Panahi en Farrelly

door Vertigo

De Iraanse regisseur Jafar Panahi zit nog steeds in de cel in eigen land omdat hij kritiek had op het regime. Zijn nieuwe film No Bears gaat niettemin binnen enkele weken in première op het filmfestival van Venetië. De eerste trailer staat inmiddels online. Zoals wel vaker in zijn films speelt Panahi daar zelfs een prominente rol in.

Ook de Amerikaanse regisseur Peter Farrelly brengt binnenkort een nieuwe film uit, zijn eerste sinds het Oscarsucces van Green Book. The Greatest Beer Run Ever vertelt opnieuw een waargebeurd verhaal, over een man die bier smokkelde voor Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnam-oorlog. De hoofdrol is voor Zac Efron, met belangrijke bijrollen voor Russell Crowe en Bill Murray. Hier is de eerste trailer voor de film:

Van een heel ander kaliber is Living, een Britse remake van Akira Kurosawa’s klassieker Ikiru. Bill Nighy kreeg na de première op Sundance eerder dit jaar al serieuze Oscarkansen toegedicht. Het scenario werd geschreven door Kazuo Ishiguro, de Nobelprijswinnaar die onder meer de verfilmde roman The Remains of the Day schreef.

Ten slotte loste Netflix ook een eerste trailer voor Wednesday, de Addams Family-update van Tim Burton. Voor de regisseur is het de eerste keer dat hij zich aan een tv-serie waagt. Jenny Ortega speelt de lugubere tienerversie van Wednsesday Addams. Ouders Gomez en Morticia zijn spek voor de bek van Luiz Guzman en Catherine Zeta-Jones.