Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.09.2021

Trailer, poster & stills Vlaamse familiegriezelfilm De Gebroeders Schimm verschenen

door Vertigo

Vanaf 3 november kun je met het hele gezin in de bioscoop gaan kijken naar de nieuwe Vlaamse griezelfilm De Gebroeders Schimm van Michael en Andrew Van Ostade.

Naast de broers zelf zijn de hoofdrollen weggelegd voor Tine Embrechts, nieuwkomer Eva Luna Van Hijfte en tal van spoken en monsters. De Gebroeders Schimm is de ideale familiefilm voor Halloween.

https://www.youtube.com/watch?mc_cid=e6a2b8b4a2&mc_eid=dfcda735f5&v=EC1L6-FOs44&feature=youtu.be

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed.

Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele loopbaan te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

Naast hoofdactrices Van Hijfte (Lilith) en Embrechts (moeder van Lilith) geven nog andere grote namen acte de présence, waaronder Sven De Ridder, Jan Verheyen, Joke Emmers, Anne-Laure Vandeputte, Jonas Govaerts, Ludo Hoogmartens, Stijn Steyaert en Els Deceukelier.

De Gebroeders Schimm zelf worden gespeeld door twee echte broers, meteen ook de scenaristen en makers van de film: Michael en Andrew Van Ostade. Andrew was recent te zien als acteur in de series F*** you very very much, De 16 en binnenkort in de film Zillion. Michael maakte de bekroonde kortfilms Danse Macabre, Nigredo en de scifimusical Songs From The Outside.

Michael en Andrew Van Ostade maakten De Gebroeders Schimm vanuit hun passie en nostalgie voor de kindvriendelijke actie- en avonturenfilms uit de jaren tachtig zoals Gremlins, E.T. en The Goonies.

Onder invloed van hun liefde voor de ambacht in deze films, werden de griezels in De Gebroeders Schimm tot leven gebracht met behulp van onder meer poppenspelers en animatronics.

Verwacht je aan een enthousiaste geestige griezelfilm waar jong en oud van kan genieten, een avonturenfilm met intrigerende personages, emmers sfeer, een gezonde dosis humor en een goede mix van spanning en plezier.

Hoogtijd om gezellig te griezelen. Halloween loert om de hoek. De film wordt op 3 november 2021 uitgebracht in de Belgische bioscopen door jeugdfilmorganisatie JEF.

Meer info vind je hier. Bekijk de poster en enkele stills uit de film hieronder:

Lees meer over: