Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.11.2022

Trailer Le otto montagne van Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen online

door Vertigo

Een ode aan de Italiaanse natuur en de liefde die vriendschap heet, zo zou je de verfilming van De Acht Bergen kunnen omschrijven. Vlaams regisseurskoppel Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch laten de wereld vanaf vandaag wegdromen naar de Italiaanse Alpen met de officiële trailer van De Acht Bergen. Een epos over je plek zoeken in de wereld met Luca Marinelli en Alessandro Borghi in de hoofdrollen, naar de Italiaanse bestseller ‘Le otto montagne’ van Paolo Cognetti.

De soundtrack van de film wordt verzorgd door niemand minder dan Daniel Norgren, de Zweedse singer-songwriter met de ingetogen en weemoedige sound die je automatisch terugbrengt naar een kindertijd in de vrije natuur. Geen betere match qua artiest om de prachtige natuurlandschappen die de film rijk is muzikaal te ondersteunen.

Ter gelegenheid van de release van De Acht Bergen op 14 december komt Daniel Norgren even langs in België. Meer bepaald op 17 december (30cc, Leuven), 18 december (Schouwburg, Kortrijk) en 19 december(NTGent, Gent – uitverkocht!), valt hij te bewonderen.