Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.12.2023

Trailer langspeelfilmdebuut Wannes Destoop Holy Rosita online

door Vertigo

Regisseur Wannes Destoop, productiehuis De Wereldvrede en distributeur Cinéart stellen de trailer van Holy Rosita voor. Dit is het bioscoopdebuut van Wannes Destoop, met in de cast Daphne Agten, Delfine Bafort, Mieke De Groote, Janne Desmet en de jonge Cilou David.

Holy Rosita gaat over de goedlachse, graag geziene Rosita die een vurige kinderwens heeft. De mensen rond haar vinden dit onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer Rosita toch zwanger wordt, besluit ze het geheim te houden. Cinéart brengt de film op 14 februari uit in de bioscoop.

Regisseur Wannes Destoop maakte eerder al de VRT/CANVAS – reeks Albatros en won in 2011 de Juryprijs op het Filmfestival van Cannes met de kortfilm Badpakje 46. Ook zijn kortfilm Billy the Bully werd meermaals internationaal bekroond.

Nieuwkomer Daphne Agten vertolkt op fenomenale wijze Rosita en wordt daarin bijgestaan door o.a. Delfine Bafort, Mieke De Groote, Janne Desmet en de jonge Cilou David. Het scenario schreef Destoop samen met ‘Albatros’-collega’s Tom Duponten actrice Janne Desmet. Ook voor het camerawerk deed de regisseur weer beroep op DoP Dries Delputte (‘H4Z4RD’).

De Wereldvrede produceerde eerder al de langspeelfilm Cargo van Gilles Coulier en is ook verantwoordelijk voor de succesvolle en gelauwerde televisiereeksen Bevergem, Albatros en Roomies. Holy Rosita is hun tweede langspeelfilm.