Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.01.2023

Trailer en poster Vlaamse jeugdfilm Zeevonk online

door Vertigo

Vandaag werd bekend gemaakt dat Zeevonk op vrijdag 17 februari openingsfilm wordt in de Generation Kplus – sectie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn. Dit is best opmerkelijk voor een eerste film en bevestigt de internationale interesse in Vlaamse films.

Regisseur Domien Huyghe draaide zijn debuutfilm vorig jaar In Oostende naar een scenario van zijn zus Wendy Huyghe en Jean-Claude Van Rijckegem. Hij wist voor Zeevonk een indrukwekkende cast rondom zich te verzamelen, met Hilde De Baerdemaeker (‘Mijn vader is een saucisse’), Sebastien Dewaele (‘Eigen kweek’, ‘Bevergem’), Zouzou Ben Chikha (‘De dag’, ‘De twaalf), Lynn Van Royen (‘Beau Séjour’, ‘De luizenmoeder’) en Valentijn Dhaenens ( ‘De helaasheid der Dingen’, ‘Girl’).

De glansrollen zijn weliswaar weggelegd voor enkele nieuwe beloftes. Zo speelt Saar Rogiers de hoofdrol, samen met debuterende Dunia Elaweed en Sverre Rous. (Dealer). Producent Dries Phlypo van A Private View staat in voor de productie.

Synopsis: Het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, staat op zijn kop wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.