Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.06.2019

Toy Story 4 troeft opnieuw speelgoed af aan Amerikaanse box-office

door Vertigo

Toy Story 4 heeft voor de tweede week op rij een andere film over levend speelgoed afgetroefd aan de Amerikaanse box-office. De fourquel bleef namelijk staan op één met 67 miljoen dollar en bleef nieuwkomer Annabelle Comes Home (20,4 miljoen dollar) voor.

De opbrengst van de vierde Toy Story-film zakte echter met 52 procent, waardoor de film het nog steeds slechter doet dan Incredibles 2. Die bracht in zijn tweede week namelijk 80 miljoen dollar op ondanks concurrentie van Jurassic World: Fallen Kingdom. Wereldwijd leverde Toy Story 4 momenteel 496,5 miljoen dollar op.

Annabelle Comes Home deed dan weer onder voor de vorige twee delen in de reeks, Annabelle (37,1 miljoen dollar) en Annabelle: Creation (35 miljoen dollar). De threequel beleefde bovendien het laagste openingsweekend van de Conjuring-franchise.

Voor Danny Boyles Yesterday is er beter nieuws. De film overtrof de verwachtingen en kwam binnen op drie met 17 miljoen dollar, Boyles beste debuut ooit. Het vorige record stond op naam van The Beach met 15,3 miljoen dollar.

Aladdin moest na drie weken zijn derde plaats afstaan en zakte naar vier met 9,3 miljoen dollar. Tot slot blijft The Secret Life of Pets 2 op vijf met 7,1 miljoen dollar.

Bron: EW