Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.11.2019

Torpedo-soundtrack online

door Vertigo

Vanaf vandaag is de soundtrack van de Vlaamse duikbootfilm Torpedo online te beluisteren. De muziek werd gecomponeerd door Hannes De Maeyer, die vooral bekend is dankzij zijn samenwerking met filmkompanen Adil El Arbi en Bilall Fallah met wie hij samenwerkte aan de langspeelfilms Patser, Black en Image.

Voor de originele muziek van Torpedo componeerde Hannes een ‘good old nostalgische symfonische filmscore’ die werd opgenomen met het Budapest Art Orchestra. Dat werkte ook samen met Jóhann Jóhannsson aan de soundtrack van Denis Villeneuves Sicario.

“Ik ben altijd al grote fan geweest van muziek uit WO II-gerelateerde films en games zoals Medal Of Honor van Michael Giacchino & Christopher Lennertz, Saving Private Ryan van John Williams of Band of Brothers van Michael Kamen: stuk voor stuk klassiekers!” zegt De Maeyer. “Ik heb mij ter voorbereiding van Torpedo dan ook volledig ondergedompeld in die wereld.”

“De grote moeilijkheid was om de balans te vinden tussen nostalgie zonder die te oubollig te laten klinken. Dat is iets waar we samen met de regisseur en de ploeg van A Team Productions hard op gewerkt hebben. Het stond buiten kijf dat deze score er één zou worden met groot symfonisch orkest vol prominente koperblazers en percussie (snares, pauken, cymbalen). Dat was gewoon wat deze film nodig had. De knipogen naar en sfeer van nostalgische films zoals The Great Escape en Indiana Jones zit in alle aspecten van de film, dus de muziek moest hier uiteraard mee.”

“De verbluffende filmscore die Hannes schreef voor Torpedo versterkt op perfecte wijze de toon en sfeer die wij in het project hebben willen stoppen,” zegt regisseur Sven Huybrechts. “Ik vond het belangrijk om Hannes voldoende vrijheid te geven, maar gaf daardoor wel een beetje de ziel van de film uit handen. Het resultaat is echt ongelooflijk straf, want de muziek is uitgegroeid tot een grootse epische en zelfs Hollywoodiaanse score die net als de film redelijk uniek is in België. Ondertussen fluit ik thuis het hoofdthema volop mee.”

Bekijk een blik achter de schermen hieronder: