Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.11.2019

Torpedo krijgt release in verschillende Europese landen, Japan en Zuid-Korea

door Vertigo

De historische actiefilm Torpedo van Sven Huybrechts begint aan een internationale bioscoopcarrière. Net voor aanvang van de American Film Market (AFM) in Los Angeles, waar de film later deze week als U-235 zijn Noord-Amerikaanse marktpremière krijgt, kondigt sales agent Atlas International Film de eerste buitenlandse verkopen aan. Zo gaan de rechten voor de Duits- en Franssprekende territoria naar de gerenommeerde distributeur Wild Bunch. Ook in Japan en Zuid-Korea krijgt de film een release. Bij ons loopt Torpedo sinds 23 november in de bioscopen.

Producent Hendrik Verthé van A Team Productions laat weten enorm blij te zijn met deze eerste, belangrijke verkopen. “Het is ook vooral wie de film heeft aangekocht, dat ons heel gelukkig stemt. Wild Bunch is een van de grootste spelers in Europa en ook de Japanse en Koreaanse partners zijn toonaangevende distributeurs in de Aziatische markt.”

Torpedo speelt zich af in het jaar 1943. Een bende keiharde Vlaamse rebellen krijgt een geheime missie: met een gekaapte Duitse U-Boot van Congo naar de Verenigde Staten varen, met aan boord een cargo die de uitkomst van de oorlog kan bepalen. De belangrijkste hoofdrollen in Torpedo zijn voor Koen De Bouw, Ella-June Henrard, Joren Seldeslachts, Gilles De Schryver, Bert Haelvoet, Stefan Perceval, Sven De Ridder, Robrecht Vanden Thoren en Vic De Wachter.

Torpedo is het speelfilmdebuut van Sven Huybrechts, die het scenario schreef samen met Johan Horemans. De productie is van Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe voor A Team Productions (Patser, Image), in coproductie met het Nederlandse Column Film en Pellikola Limited uit Malta. De internationale sales agent is het Duitse Atlas International Film. In België wordt de film verdeeld door Independent Films.

In de Duits- en Franssprekende territoria zal Torpedo, onder de internationale titel U-235, verdeeld worden door de Duitse distributeur Wild Bunch. In Japan zal Presidio de film uitbrengen en in Zuid-Korea tekende Joy N voor de distributie. Op donderdag 7 november krijgt de film zijn Noord-Amerikaanse marktpremière op de American Film Market in Los Angeles waar de internationale aankopers kunnen kennismaken met de film. Begin oktober werd Torpedo al vertoond aan de internationale filmprofessionals die aanwezig waren op de vierde editie van CONNeXT in Gent.

Lees meer over: