Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.06.2022

Top Gun: Maverick-regisseur Joseph Kosinski blikt terug op geschrapte Tron-sequel

door Vertigo

Regisseur Joseph Kosinski beleeft momenteel hoogdagen met Top Gun: MaverickTron uit 2010 konden het publiek echter minder bekoren en in 2015 schrapte Disney schrapte bovendien de geplande Tron-threequel.

Kosinski stelt dat het schrappen van deel drie weinig te maken had met de matige receptie van zijn voorganger. ‘Het was een ander Disney in 2015’, vertelt Kosinski. ‘Toen we Tron uitbrachten, hadden ze Marvel en Star Wars nog niet. Wij waren hun scifiproject, maar toen die twee merken naast ons kwamen te staan, was het logisch dat ze hun geld daarin wilden investeren. De Tron-franchise was als de excentrieke kunststudent in het hoekje van de kamer.’

Ondanks de teloorgang van het project betreurt Kosinski de ervaring niet: ‘Ik herinner me dat de eerste Tron een cultklassieker is geworden na vele jaren en ik zou het geweldig vinden als dat ook zou gebeuren met Tron: Legacy.

Disney werkt momenteel aan Tron: Ares, een andere Tron-sequel. De film zal echter niet geregisseerd worden door Kosinski, maar door Garth Davis.

Bron: The Playlist

Lees meer over: