Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.12.2016

Tony Gilroy vetbetaald voor Rogue One-reshoots

door Steven Tuffin

Afgelopen zomer waren de Rogue One: A Star Wars Story-reshoots iets waar vele fans zich zorgen over maakten. Er verschenen verontrustende berichten dat Disney niet tevreden was met de eerste versie, en dat 40 procent van de film aangepast zou moeten worden. Later werden die berichten ontkend, maar er bleef veel onduidelijkheid bestaan.

Nu raakte bekend dat Tony Gilroy, de scenarist-regisseur die werd ingehuurd om de reshoots mee te overzien, maar liefst 5 miljoen dollar kreeg voor zijn werk. De regisseur werd oorspronkelijk 200.000 dollar per week betaald, wat een normaal loon is voor zo’n opdracht. Maar uiteindelijk bleek er meer werk aan de winkel te zijn dan gedacht.

Gilroy begon in juni, maar was enkele maanden later tijdens het postproductieproces nog steeds van de partij. Hij bleef uiteindelijk werken aan de film tot in de herfst. Hij zocht samen met regisseur Gareth Edwards naar de best mogelijke versie van de film. Ook het einde werd met zijn hulp aangepast.

Reshoots zijn geen nieuw fenomeen, maar hoe verregaand ze voor dit project waren, zullen we waarschijnlijk nooit helemaal weten.

Rogue One: A Star Wars Story verschijnt op 14 december in de bioscoop.

Bron: Slash Film