Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.05.2019

Tom Holland vergelijkt Spider-Man: Far From Home met legendarische franchise

door Vertigo

In Jon Watts’ Spider-Man: Far From Home wordt Peter Parker (Tom Holland) tijdens een schoolreis naar Europa gerekruteerd door Nick Fury (Samuel L. Jackson), het voormalige hoofd van het spionageagentschap S.H.I.E.L.D. Bijgevolg heeft de film volgens Holland veel gemeen met de James Bond-franchise.

“Het is een kruising tussen Spider-Man: Homecoming en Spectre,” zei hij, “en heeft dankzij de Europese setting en het spionageaspect iets sexy. Net als Spider-Man: Homecoming draait de film echter nog steeds rond Peter en zijn vrienden en bevat hij veel luchtige humor.”

Omdat hij zich niet op Amerikaans grondgebied bevindt, moet Spidey zich vermommen en daarom geeft Fury hem een nieuw, zwart kostuum.

“Het is geïnspireerd op een aantal varianten uit de comics,” zei executive producer Eric Hauserman Carroll, “maar doet tevens denken aan de S.H.I.E.L.D.-uniformen van Black Widow en Hawkeye. Het is heel tactisch, maar heeft niet dezelfde snufjes als het pak dat Iron Man hem gaf.”

Carroll hintte ook naar de introductie van enkele bekende personages uit de comics. Eén van Fury’s andere rekruten, gespeeld door Numan Acar, heet namelijk Dmitri zoals de slechterik Dmitri Smerdyakov aka Chameleon. “Iedereen die voor Nick Fury werkt heeft een mysterieus verleden,” zei Carroll. “Dmitri zou wel eens Chameleon kunnen zijn.”

Ook J. Jonah Jameson zou zijn opwachting kunnen maken in de film. De hoofdredacteur van de Daily Bugle werd vertolkt door J.K. Simmons in Sam Raimi’s Spider-Man-trilogie. “De film bevat enkele leuke verrassingen,” zei Carroll. “We proberen trouw te blijven aan de Spider-Man-mythologie, maar stellen ze anders voor.”

Eén bepaalde scène zou alvast schokgolven door de zaal doen gaan. “Toen ik ze herbekeek, vroeg ik aan Jon of de scène wel een goed idee was,” zei Holland. “Hij zei van niet en dat de mensen ze zullen haten. Ze is redelijk maf.”

Bron: The Playlist