Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.05.2021

Tom Cruise staat stil bij duizelingwekkende Mission: Impossible 7-stunt

door Vertigo

Tom Cruise sprong voor een stunt in Mission: Impossible 7 met een motorfiets van een hellend vlak in een afgrond en heeft in een interview met het Britse filmmagazine Empire verteld op hoeveel manieren dat fout had kunnen aflopen.

“Als het te hevig waaide, zou ik van het hellend vlak geblazen worden,” zegt Cruise. “Ook de helikopter van waaruit alles werd gefilmd, vormde een probleem. Ik wou namelijk niet op topsnelheid geraakt worden door een rondvliegende steen.”

“Bovendien wisten we niet wat er met de motorfiets zou gebeuren eens ik boven de afgrond zweefde,” vervolgt hij. “Ik had ongeveer zes seconden om mijn parachute open te doen en ik wilde niet verstrikt raken in de motorfiets.”

Ondanks alles voelde Cruise zich opgelucht terwijl hij de stunt uitvoerde omdat hij erin was geslaagd om de opnames van de film tijdens de coronacrisis te hervatten.

“Ik dacht aan de mensen met wie ik samenwerkte en aan de filmsector,” zegt Cruise. “Ook voor de crew was het een opluchting dat we een film aan het draaien waren. Het was een heel emotioneel moment.”

Bekijk een setfoto van Mission: Impossible 7 hieronder:

Bron: Empire