Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.10.2016

Tom Cruise springt op de Bijbelkar

door Vertigo

Tom Cruise weet van geen ophouden en blijft van het ene filmproject in het andere stappen. Volgend jaar is hij te zien in de reboot van The Mummy en de misdaadthriller American Made. Nadien volgt de zoveelste Mission: Impossible-sequel en heeft hij ook Luna Park van Edge of Tomorrow-regisseur Doug Liman op de planning staan.

Toch heeft de superster in zijn overvolle agenda nog een plek gevonden om zich toe te leggen op de Bijbelfilm Methuselah. Ondanks de matige ontvangst van projecten als Noah, Exodus: Gods and Kings en de Ben-Hur remake blijven filmstudio’s investeren in religieuze blockbusters. De film gaat over Noahs grootvader Methuselah die met zijn 969 jaar de oudste man ooit was, volgens de Bijbel althans.

Methuselah wordt uitgebracht door Warner Bros. en geregisseerd door de Noor Joachim Rønning. Zach Dean schreef het scenario maar naar goeie gewoonte zal Cruise dat nog laten aanpassen door zijn eigen scenaristen. Wanneer de opnames van start gaan is nog niet bekend. Of Tom Cruise voor de film toestemming heeft gekregen van zijn Scientology-oversten evenmin.

Bron: The Playlist