Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.03.2022

Was tirade Tom Cruise over coronaveiligheid op set Mission: Impossible 7 hypocriet?

door Vertigo

De opnames van Mission: Impossible 7 hebben een bevlogen geschiedenis achter de rug. Op het moment dat corona de kop opstak was de crew net beginnen te draaien in Italië, een van de hardst getroffen landen in het begin van de pandemie, maar ook doorheen de rest van zijn moeizame productie stak het virus keer op keer stokken in de wielen.

Eerst werden de opnames in Venetië stilgelegd. Wanneer de productie dan naar Rome verhuisde, ging heel Italië in lockdown. Wanneer men uiteindelijk tijdens de zomer terug aan de slag kond, was dat enkel omdat de productie zowel in Italië als Noorwegen uitzonderlijke overheidstoestemming had gekregen door gelobby van hoofdrolspeler-producent Tom Cruise.

In het najaar van 2020 werd de shoot twee keer stilgelegd door coronabesmettingen op de set. Cruise stak in december van dat jaar een scheldtirade af tegen twee crewleden die volgens hem te dicht bij elkaar stonden. De ster kreeg daarop veel bijval en werd geloofd voor zijn toewijding voor de veiligheid van de filmsector tijdens de coronacrisis.

Nu blijkt dat in het voorjaar van 2021 de productie opnieuw werd platgelegd door een corona-opstoot in het Verenigd Koninkrijk en in de zomer van 2021 stopte de shoot voor een zevende keer, wanneer maar liefst 14 mensen van de productie positief testten, inclusief familie van Cruise. Zowel de acteur als regisseur Christopher McQuarrie – naar verluidt allebei ongevaccineerd – raakten ook besmet en McQuarrie belandde zelfs in het ziekenhuis.

Bron: The Hollywood Reporter