Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.09.2019

Todd Phillips wijst extreemlinks met de vinger voor Joker-controverse

door Vertigo

Joker-regisseur Todd Phillips laat de beschuldigingen dat zijn film zou aanzetten tot geweld niet los. In een nieuw interview schuift hij de controverse in de schoenen van de extreemlinkse beweging in de VS.

“Verontwaardiging is een hulpmiddel,” zegt hij, “en dat is al een tijdje het geval. Wat mij opvalt in het debat rond de film is hoeveel extreemlinks op extreemrechts kan lijken als het hen uitkomt.”

“Is het geen goeie zaak dat er door een film zoals deze over geweld gepraat wordt?” voegt hij eraan toe. “Het was niet onze bedoeling om te provoceren of het gedrag van de Joker te verheerlijken, maar om een echte film te maken binnen het studiosysteem door hem te vermommen als een stripverfilming.”

Intussen is het Amerikaanse leger voorbereid op eventuele incidenten tijdens Joker-vertoningen, maar volgens de bioscoopketen Regal Cinemas moeten de bezoekers zich geen zorgen maken.

“Geen enkele film is een aanleiding of oproep tot geweld,” zegt een woordvoerder. “Toch is de veiligheid van onze klanten en werknemers onze prioriteit en werken we samen met de NAVO en de politie zodat we voorbereidingen kunnen treffen indien nodig.”

Bron: EW, IndieWire

Lees meer over: