Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.06.2021

Todd Haynes maakt nieuwe film met Julianne Moore en Natalie Portman

door Vertigo

Carol-regisseur Todd Haynes stelt in Cannes niet alleen zijn docu The Velvet Underground voor, maar trekt ook naar de filmmarkt van het festival met een nieuw project getiteld May December.

Daarvoor slaat hij na Safe, Far From Heaven, I’m Not There en Wonderstruck opnieuw de handen in elkaar met Julianne Moore. Ook Natalie Portman zal in de film te zien zijn.

May December, naar een idee van scenaristen Samy Burch en Alex Mechanik, speelt zich af in de Amerikaanse stad Camden, Maine en draait rond het fictieve showbizzkoppel Gracie Atherton-Yu en haar 23 jaar jongere man Joe.

Het echtpaar is al twintig jaar samen en heeft twee kinderen, een tweeling die op het punt staat af te studeren van de middelbare school.

Wanneer Hollywoodactrice Elizabeth Berry tijd begint door te brengen met het gezin omdat ze Gracie gaat spelen in een film en haar beter wil begrijpen, wordt Joe geconfronteerd met zijn jeugd en het feit dat hij nog maar 36 zal zijn als zijn kinderen het huis verlaten.

Ondertussen bestuderen Elizabeth en Gracie elkaar en komen hun gelijkenissen en verschillen aan het licht. May December wordt beschreven als een film over de waarheid, het vertellen van verhalen en hoe moeilijk het is om anderen volledig te begrijpen.

In een statement prijst Haynes het script, dat door Birch werd verzorgd. “Haar buitengewone scenario slaagt erin om een gevoelig onderwerp aan te pakken op een geduldige manier die ons de kans geeft om subtiel de personages uit te diepen,” zegt hij.

Bron: IndieWire