Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.09.2022

Titel Lion King-prequel en details nieuwe Sneeuwwitje onthuld

door Vertigo

Op de jaarlijkse beurs D23 heeft Disney meer info gegeven over het vervolg op The Lion King uit 2019. De titel wordt Mufasa: Lion King en zal tonen hoe de leeuwenkoning aan de macht kwam. De film zal ook jongere versies van Timon, Pumbaa en Rafiki naar het witte doek brengen, onthulde regisseur Barry Jenkins.

“Mufasa was eigenlijk een weeswelpje”, legde hij uit. “Hij moest op zijn eentje zijn weg in de wereld vinden. Met dit verhaal tonen we zijn ervaringen geven we een blik op hoe hij zijn plek verwierf in de cirkel van het leven.” De film zal in 2024 in de bioscoop te zien zijn.

Ook over een live action-update van Snow White and the Seven Dwarves was er nieuws. West Side Story-ster Rachel Zegler vertolkt daarin Sneeuwwitje. De rol van de koningin is voor Gal Gadot. Beide actrices spraken het publiek toe bij de aankondiging van de film, die geregisseerd wordt door Marc Webb (The Amazing Spider-Man).

“Sneeuwwitje is nog altijd het meisje zoals je dat kent, maar dan aangepast aan de moderne tijd”, vertelde Zegler. “De film gaat over hoe je je stem kan vinden zodat je eerlijk en oprecht over een koninkrijk kan regeren.” Gal Gadot vond het dan weer fantastisch om de slechterik te spelen: “Ik mocht gek doen, helemaal zot worden en dansen: het was wonderlijk.”

Bron: THR