Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.10.2018

Timothée Chalamet onthult meer over toekomstige projecten Dune en Little Women

door Vertigo

De acteur sprak ook over zijn volgende film, Little Women, waarin hij de rol van Laurie zal vertolken. De verfilming van Louisa May Alcotts gelijknamige boek wordt zijn tweede samenwerking met Lady Bird-regisseur Greta Gerwig. “Ik zou alles doen voor Greta,” zei Chalamet. “De opnames zijn al begonnen, maar ik word pas binnen een paar weken op de set verwacht. Ze hebben mij de tijd gegeven om Beautiful Boy overal ter wereld te gaan promoten.”

Chalamet had het boek nog nooit gelezen, maar heeft dat inmiddels rechtgezet. “Ik wist dat het een klassieker was,” zei hij, “maar door de repetities ben ik meer en meer bewust van zijn legendarische status. De shoot vindt plaats in Massachusetts en het boek ligt nauw aan het hart van de crewleden.”

Chalamet tekende onlangs voor de hoofdrol in Denis Villeneuves Dune-remake en zou volgens sommigen een goeie Batman zijn. “Wie zegt dat?” vroeg hij en noemde The Dark Knight één van zijn lievelingsfilms. Daarin werd Bruce Wayne gespeeld door Christian Bale, tevens te zien als Laurie in Gillian Armstrongs Little Women-bewerking uit 1994. De vergelijking gaat volgens Chalamet niet op. “Hij speelde Batman toen hij 38 jaar oud was of zo,” zei hij.

Bron: Variety