Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.10.2018

Timothée Chalamet en Felix van Groeningen spreken warme woorden tijdens LA-première Beautiful Boy

door Vertigo

Op de Los Angeles-première van Beautiful Boy prees Felix Van Groeningen zijn hoofdrolspeler Timothée Chalamet de hemel in. “Hij is onbevreesd,” zei de regisseur, “en doet ongelooflijke dingen met de rol. Dat kan je alleen als je heel getalenteerd bent.”

Beautiful Boy gaat over een jongen (Chalamet) en het effect van zijn drugsverslaving op zijn vader (Steve Carell) en de rest van zijn gezin. Van Groeningen benadrukte dat de film ondanks zijn zware onderwerp ook heel wat mooie momenten bevat.

“Het verhaal gaat over een familie en hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar,” zei hij. “Ik heb eruit geleerd dat we als maatschappij nog een lange weg moeten afleggen wat de stigmatisering van verslaving betreft.”

Chalamet onthulde hoe lastig het was om een drugsverslaafde te spelen, zowel op fysiek als mentaal vlak. “Ik ben 8 kilo afgevallen,” zei hij, “en de shoot was slopend. De boeken waarop de film gebaseerd is, zijn heel diepzinnig en relevant, maar we beschikken niet over de woordenschat om openlijk over verslaving te praten.”

In een eerste fragment uit de film staan Carell en Chalamets personages centraal. Zij spelen David en Nic Sheff, de schrijvers van de twee memoires waarop het script van Van Groeningen en Luke Davies (Lion) gebaseerd is.

Bron: EW