Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.03.2021

Time’s Up suggereert grondige hervorming Golden Globes-organisatie

door Vertigo

De Hollywood Foreign Press Association (HFPA), een vereniging van buitenlandse journalisten in Hollywood en de organisatie achter de Golden Globes, wordt van discriminatie beschuldigd en kondigde onlangs haar plannen voor diversifiëring aan.

Daar neemt Time’s Up, een organisatie die discriminatie op de werkvloer bestrijdt, echter geen genoegen mee. Bijgevolg heeft ze zelf enkele aanbevelingen gegeven om de HFPA te hervormen.

Ten eerste suggereert Time’s Up om de raad van bestuur en het management van de HFPA onmiddellijk te ontbinden en een extern adviesorgaan een nieuwe raad van bestuur te laten aanstellen. Die zou vervolgens nieuwe managers aanwerven.

Daarnaast stelt Time’s Up voor dat alle 87 leden van de HFPA uit de organisatie worden gezet en pas binnen één jaar opnieuw kunnen toetreden, mits ze aan de grondig herziene criteria voldoen.

Bovendien vindt Time’s Up dat het aantal leden naar minstens 300 moet uitgebreid worden zodat de HFPA de diversiteit van entertainmentjournalisten overal ter wereld accuraat weerspiegelt.

Time’s Up raadt ook aan om de namen en het thuisland van de HFPA-leden openbaar te maken en om leden niet langer levenslang maar voor maximum tien jaar te benoemen.

De HFPA, een non-profitorganisatie, wordt ook beschuldigd van zichzelf en haar leden te verrijken in plaats van goede doelen binnen de entertainmentsector te steunen.

Verder hebben haar leden de reputatie van hun stemgedrag door luxueuze persmomenten en ontmoetingen met sterren te laten beïnvloeden. Daarom suggereert Time’s Up om een nieuw ethisch beleid op te stellen.

Volgens dat beleid zouden HFPA-leden niet meer voor het uitvoeren van HFPA-taken mogen betaald worden, alle onkosten van persmomenten zelf moeten dragen en zich professioneel tegenover filmmakers moeten opstellen.

Time’s Up stelt ook voor dat enkel leden die minstens tachtig procent van de genomineerde films en series hebben gezien hun stem voor de Golden Globes mogen uitbrengen.

Tot slot vindt Time’s Up dat de Golden Globes een te grote invloed op de Oscars hebben en dat de ceremonie niet meer mag plaatsvinden voordat de Oscarnominaties zijn bekendgemaakt.

Bron: THR

Lees meer over: