Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.01.2020

Time’s Up publiceert uitgebreide gids voor veilige werkomgeving

door Vertigo

Time’s Up heeft een driedelige gids gepubliceerd met richtlijnen rond situaties binnen de entertainmentsector waarin misbruik kan ontstaan zoals audities, naakt- en seksscènes. Daarnaast is er ook een leidraad voor het aanpakken van eventueel wangedrag.

“Er zijn te veel mensen in de entertainmentsector die met fysieke, emotionele en financiële ellende worden geconfronteerd,” zegt Time’s Up-CEO Tina Tchen. “We horen het jammer genoeg voortdurend.”

“De gids is één van de middelen waarmee Time’s Up ervoor wil zorgen dat iedereen op een veilige, respectvolle en waardige manier behandeld wordt op de werkvloer, onafhankelijk van je functie,” vervolgt ze.

Om de gids samen te stellen werkte Time’s Up samen met actrices, filmmakers, vakbondsleiders en advocaten, waaronder actrice en activiste Alyssa Milano.

“De entertainmentsector is geen typische werkplek en dus weet je niet altijd welke rechten en opties je hebt als het op seksuele intimidatie, discriminatie en wangedrag aankomt,” zegt Milano.

“We hebben als gemeenschap de handen in elkaar geslagen om de mensen binnen onze sector te doen inzien dat ze het recht hebben op een veilige en respectvolle manier te gaan werken, los van hun situatie.”

Raadpleeg de gids hier.

Bron: IndieWire

Lees meer over: