Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.11.2018

Tilda Swinton maakt duidelijk dat Oscar-gebeuren geen indruk op haar maakt

door Vertigo

Michael Clayton leverde Tilda Swinton niet alleen haar eerste Oscar op, maar ook haar eerste Oscarceremonie. De actrice gaf onlangs toe dat ze de uitreiking nog nooit eerder had gezien en dat ze het al bij al een teleurstellende bedoening vond.

“Ik herinner mij niks meer van mijn speech,” zei ze, “dus doe mij er alsjeblieft niet aan denken. Grappig genoeg had ik de Oscars nog nooit op tv gezien. Ik was er mij van bewust dat er veel belang aan werd gehecht, maar het maakte geen impact op mijn leven. Ik was teleurgesteld dat het niet grootser was en niet in een grotere ruimte plaatsvond.”

Swintons enige blootstelling aan de Oscars was een scène uit The Bodyguard waarin Kevin Costner de lijfwacht van Whitney Houston speelde. “Dat was een uitvergrote versie,” zei Swinton. “In het echt liep er niemand over het podium en werd er niet eens niemand neergeschoten.”

Michael Clayton, met George Clooney in de hoofdrol, was één van Swintons eerste grote studiofilms, maar zelf zag ze het anders. “De film speelde zich af in New York en voelde heel intiem aan,” zei ze. “Uiteraard was het een studiofilm met een grote filmster, maar zo kwam het niet over.”

“Een tijdje geleden merkte ik op dat alle studiofilms waarin ik voor Michael Clayton had meegespeeld experimentele films waren,” vervolgde ze. “Ze werden stuk voor stuk gemaakt door filmfans die iets nieuws wilden uitproberen. Zo zette Andrew Adamson met The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe de stap van animatie naar live-action en maakte David Fincher Brad Pitt jonger in The Curious Case of Benjamin Button.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: