Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.06.2017

Thom Yorke zoekt inspiratie bij Blade Runner voor score Suspiria-remake

door Vertigo

Na het maken van drie drama’s – I Am Love, A Bigger Splash en Call Me By Your Name – slaat regisseur Luca Guadagnino een nieuwe richting in met de remake van de iconische Italiaanse horrorfilm Suspiria. Daarvoor kan hij opnieuw op een topcast rekenen met namen als Tilda Swinton, Dakota Johnson, Chloë Grace Moretz en Jessica Harper, die ook in het origineel te zien was. Ook voor het schrijven van de soundtrack kon hij een grote meneer strikken: Thom Yorke, frontman van de band Radiohead.

In het origineel uit 1977 speelde de soundtrack, die toen verzorgd werd door de Italiaanse band Goblin, een heel belangrijke rol bij de sfeerschepping. Yorke begrijpt dat hem dus geen makkelijke taak te wachten staat. “Het is angstaanjagend om te werken aan die soundtrack”, vertelde de zanger aan het BBC-programma The First Time With….

Yorke gaf ook toe dat hij de composities van Vangelis voor Blade Runner als inspiratiebron gebruikt. Het is geen verrassing dat de zanger eerder de elektronische weg opgaat – hij kan geen muziek lezen, dus werken met een orkest is geen optie.

Je kan het gesprek met Yorke over de film hier beluisteren.

Bron: The Playlist

Lees meer over: