Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.09.2022

The Woman King voert Amerikaanse box office aan

door Vertigo

Met een recette van 19 miljoen dollar staat de actiefilm The Woman King dit weekend op de eerste plaats van de Amerikaanse box office. De film slaat opvallend goed aan bij de bioscoopbezoekers, die hem een zeldzame quotering van A+ geven. Dat doet het beste verhopen voor een lange, lucratieve bioscoopcarrière.

De horrorfilm Barbarian bracht in zijn tweede weekend 6,3 miljoen dollar op, een verschil van slechts 40 procent met zijn openingsweekend. Voor een horrorfilm is dat een verrassend goed resultaat. Een andere horrorfilm, Pearl, doet het een stuk minder. Die haalde amper 3,125 miljoen dollar op tijdens de eerste drie dagen in de bioscoop. Dat is minder dan de 4,2 miljoen die X, waarvan Pearl een prequel is, eerder dit jaar genereerde in diens openingsweekend.

Een andere nieuwkomer, de detectivefilm See How They Run, moest het stellen met 3,1 miljoen dollar, ondanks bekende namen als Saoirse Ronan en Sam Rockwell in de cast. Nog een lichtpuntje is Moonage Daydream, Brett Morgans documentaire over David Bowie. Hoewel de film in slechts 170 bioscopen speelde, bracht die 1,225 miljoen dollar op. Dat is net genoeg voor een plek in de top 10.

De volledige top tien:

  1. The Woman King – 19 miljoen dollar
  2. Barbarian – 6,3 miljoen dollar
  3. Pearl – 3,125 miljoen dollar
  4. See How They Run – 3,1 miljoen dollar
  5. Bullet Train – 2,5 miljoen dollar
  6. Top Gun: Maverick – 2,18 miljoen dollar
  7. DC League of Super-Pets – 2,175 miljoen dollar
  8. The Invitation – 1,7 miljoen dollar
  9. Minions: The Rise of Gru – 1,32 miljoen dollar
  10. Moonage Daydream – 1,225 miljoen dollar

Bron: Box Office Guru