Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.09.2022

The Woman King-regisseur reageert na viraal Twitter-protest over aanpak slavernij

door Vertigo

Het voorbije weekend gingen er heel wat mensen kijken naar The Woman King in de Verenigde Staten. Sommige mensen hebben echter ook via Twitter hun ongenoegen geuit over de film met de hashtag #BoycottWomanKing. Ze vinden namelijk dat de slavernijgeschiedenis van het Afrikaanse koninkrijk Dahomey onder de mat wordt geveegd. Regisseur Gina Prince-Bythewood is het daar niet mee eens.

“Als de aanklacht is dat we dat onderwerp niet aansnijden, dan hebben ze de film niet gezien”, zegt ze. “Ik sta recht in mijn schoenen op dat vlak. Nanisca, gespeeld door Viola Davis, vraagt zelfs aan haar koning om de mogelijkheid te onderzoeken om geen slaven meer te verhandelen.”

Prince-Bythewood beweert dat ze net haar best deed om het Afrikaanse perspectief op de slavenhandel te tonen: “Meestal kijken we daarnaar vanuit het standpunt van de mensen die verhandeld werden. We zien alleen wat er met hen gebeurde toen zij in Amerika belandden. Deze film toont net wat er zich aan de andere kant van de oceaan afspeelde.”

Bron: IndieWire