Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.04.2020

The Witch- & The Lighthouse-regisseur Robert Eggers geeft update over stilgelegd Vikingepos

door Vertigo

Eén week voor de opnames werd de productie van The Northman, het Vikingepos van The Witch– en The Lighthouse-regisseur Robert Eggers, stilgelegd door de coronacrisis.

“De meeste acteurs waren ter plaatse,” zegt Eggers. “We waren bezig met make-up- en kostuumtests en toen moesten we plots stoppen.”

“Ondertussen werken we verder met een kleine crew,” vervolgt hij. “Er worden wapens en protheses gemaakt en ik werk samen met cameraman Jarin Blaschke en de storyboard-artiest. Sommige dingen kunnen niet wachten. Onze location manager houdt voortdurend een oogje in het zeil op de locaties, waarvan sommige halfgebouwde sets zijn.”

The Northman gaat over een Noorse prins (Alexander Skarsgård) die eropuit trekt om de moord op zijn vader te wreken. Volgens Eggers is het een veel grotere film dan zijn eerste twee langspelers.

“Er zijn veel meer locaties en er is zodanig veel werk dat ik niet meer alles zelf kan doen of elk rekwisiet onder ogen krijg,” zegt hij. “Dat is een uitdaging.”

“We zijn tal van werelden aan het ontwerpen, dorpen aan het bouwen, duizenden kostuums en rekwisieten aan het maken, paarden aan het trainen en alle shots aan het uittekenen,” zegt hij.

“Er komt veel meer storyboarding aan te pas,” vervolgt hij. “Normaal laat ik enkel de scènes met visuele effecten, paarden of stunts uittekenen, omdat alle afdelingen daarvoor op dezelfde golflengte moet zitten.”

“In deze film zit er echter amper een scène die zich niet op een boot afspeelt of waarin er niet veel figuranten zitten. We hebben voor de hele film storyboards nodig en dat neemt veel meer tijd in beslag. Daar zijn we nu mee bezig.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: