Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.09.2015

The Walk vooropening van 42e Film Fest Gent

door Jimmy Van der Velde

The Walk, de nieuwste film van Robert Zemeckis met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol, is op 12 oktober de vooropening van het 42e Film Fest Gent.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Philippe Petit, een Franse waaghals die tijdens de jaren zeventig over een koord tussen de New Yorkse WTC-torens danste. Naast Gordon-Levitt doen ook Ben Kingsley, James Badge Dale, Charlotte Le Bon en Ben Schwartz mee. De Oscarwinnende documentaire Man on Wire zette de stunt al op een voetstuk, maar Zemeckis’ filmversie maakt er een Gravity-achtig 3D spektakel van.

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher: “We zijn heel blij de nieuwste krachttoer van Robert Zemeckis als vooropening te kunnen tonen. In de grote Hollywoodtraditie van weleer is de cineast zowel een commercieel succesvolle regisseur als een filmmaker met een eigen stijl en kijk op de wereld. Hij is vooral ook een briljante vernieuwer. Veel van zijn films zijn ook technisch grensverleggend (Forrest Gump, Who Framed Roger Rabbit, Back to the Future, Contact, Flight). Het lijkt wel alsof Zemeckis met elke nieuwe film een andere cinematografische uitdaging aangaat. Zo ook met The Walk, waarin hij optimaal van de 3D-technologie gebruik maakt om de toeschouwer volledig te doen opgaan in het waanzinnig avontuur van Philippe Petit. Dat die mythische torens er intussen niet meer staan, maakt zijn stunt nog onwezenlijker en heroïscher.”

Film Fest Gent viert daarnaast op woensdag 21 oktober dat Marty McFly dertig jaar geleden terug ging naar de toekomst. Tijdens het festival kan je de volledige Back To The Future-trilogie op het witte doek bekijken.

Tenslotte sluit het filmfestijn af met de jaarlijkse World Soundtrack Awards Ceremony & Concert. Dit jaar zal Alan Silvestri op 24 oktober de centrale gast zijn, de componist van bijna alle films van Zemeckis, waaronder ook The Walk, waarvan de filmmuziek in concertpremière zal gaan.

Het volledige programma van Film Fest Gent zal op 24 september 2015 bekend gemaakt worden in KASKcinema. Het 42e Film Fest Gent loopt van 13 tot 24 oktober.

Bron: Film Fest Gent