Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.08.2021

The Suicide Squad breekt (eerste) coronarecord aan Amerikaanse box-office

door Vertigo

James Gunns The Suicide Squad loopt sinds 6 augustus in de Amerikaanse zalen en bracht tijdens de avant-premières op donderdag 5 augustus al 4,1 miljoen dollar op.

Volgens distributeur Warner heeft The Suicide Squad daarmee de beste donderdag voor een R-rated-film sinds het begin van de coronacrisis op zijn naam geschreven.

Ondertussen staat er al een spin-off-reeks rond John Cena’s personage Peacemaker in de steigers, die volgens Gunn even ongeremd zal zijn als The Suicide Squad. “Anderzijds is de reeks een stuk rustiger en actueler,” voegt hij eraan toe.

Peacemaker is een man die over lijken gaat om vrede te stichten en krijgt in de serie een tegenpool, Leota Adebayo. Zij wordt vertolkt door Orange Is the New Black-actrice Danielle Brooks. “Leota heeft een andere politieke visie dan Peacemaker,” zegt Gunn.

“Aangezien Peacemaker een tv-reeks is, heb je meer tijd om de personages uit te diepen,” vervolgt hij. “Hoewel de serie veel gemeen heeft met The Suicide Squad en een groots scifiverhaal vertelt, is ze realistischer.”

Gunn sluit niet uit dat er een tweede seizoen van Peacemaker komt en droomt ook al over andere DC-projecten nadat hij voor Marvel Guardians of the Galaxy Vol. 3 heeft gedraaid.

Zo hint de regisseur op Instagram dat er mogelijk nog spin-offs rond The Suicide Squad-personages komen.

Bron: EW, /Film, /Film