Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.05.2019

The Square-regisseur Ruben Östlund onthult plotdetails nieuwe film

door Vertigo

Twee jaar geleden won de Zweedse regisseur Ruben Östlund de Gouden Palm in Cannes voor The Square. Met de opvolger Triangle of Sadness maakt Östlund zijn Engelstalig debuut en zijn eerste film met een sterrencast. “De bedoeling was een ensemble zoals het elftal van Real Madrid samen te stellen,” zei hij.

Triangle of Sadness wordt beschreven als een donkere komedie rond een koppel dat uit twee topmodellen bestaat en zal zich afspelen op een luxueus cruiseschip. “De kapitein wil zijn verwende passagiers straffen,” vertelde Östlund, “en organiseert een groots banket tijdens een storm. De combinatie van voedselvergiftiging en zeeziekte heeft extreme gevolgen op de spijsvertering van zijn gasten.”

“De kapitein is een Marxist,” vervolgde hij, “en daar is een goeie reden voor. Marx’ ideeën komen goed van pas als je de wereld en onze manier van doen probeert te begrijpen. De film gaat over hoe ons gedrag verandert naargelang onze economische positie en vertrekt vanuit twee modellen die het dankzij hun uiterlijk ver hebben geschopt.”

“Later in het verhaal strandden de passagiers op een eiland,” voegde hij eraan toe, “en heeft een poetsvrouw plots het meeste macht omdat zij alleen voor voedsel kan zorgen.”

De regisseur hoopt dat de film discussie zal uitlokken. “De reden waarom we samen naar films kijken,” zei hij, “is om een gespreksonderwerp te hebben wanneer we de zaal verlaten. Het publiek moet met een probleem geconfronteerd worden waarin ze zich kunnen vinden.”

Bron: IndieWire