Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.10.2017

The Snowman-regisseur verklaart waarom zijn film zo slecht onthaald wordt

door Ben De Smet

De Zweedse regisseur Tomas Alfredson scoorde de voorbije jaren goed met films als Let The Right One In en het Oscargenomineerde Tinker Tailor Soldier Spy. Zijn nieuwste film, The Snowman, lijkt een minder groot succes te worden.

De film gaat nu vrijdag in verschillende landen in première, maar er zijn wel al recensies verschenen. Die zijn over het algemeen negatief, wat resulteert in een voorlopige Rotten Tomatoes-score van 24% op.

Alfredson denkt de reden te kennen voor de kritiek. Hij viel pas laat in voor Martin Scorsese, die uiteindelijk als uitvoerend producent optrad, en vanaf dan moest alles erg snel gaan. Voor de opnames in Noorwegen was er dan ook veel te weinig tijd, waardoor bij de montage bleek dat een groot deel van het verhaal ontbrak. De regisseur schat dat ongeveer 10-15% van het script niet verfilmd werd.

Van de, vooral Noorse, kritiek dat er locatiefouten gemaakt werden, trekt Alfredson zich dan weer niks aan. “Het is en blijft fictie. Dus als niet alles geografisch correct is, I don’t give a shit.”

The Snowman, met onder meer Michael Fassbender, Rebecca Ferguson en Chloë Sevigny, komt in België uit op 15 november.

Bron: IndieWire