Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.12.2019

The Rise of Skywalker-boek geeft tekst en uitleg bij openingsscène

door Vertigo

In de openingsscène van Star Wars: The Rise of Skywalker is Kylo Ren (Adam Driver) op zoek naar een Sith Wayfinder, een object waarmee hij de locatie van Emperor Palpatine (Ian McDiarmid) kan achterhalen.

Daarvoor moet Kylo eerst een aantal onbekende wezens op een schijnbaar vreemde planeet verslaan. Uit Star Wars: The Rise of Skywalker: The Visional Dictionary blijkt echter dat het om een vertrouwde plek gaat.

Kylo bevindt zich namelijk op Mustafar, de plaats waar Anakin Skywalker en Obi-Wan Kenobi duelleerden in Revenge of the Sith en waar het kasteel van Darth Vader stond in Rogue One: A Star Wars Story.

De wezens tegen wie Kylo het opneemt zijn de Alazmec, een soort sekte die op pelgrimstocht gaat naar Mustafar om van Vaders donkere krachten te kunnen genieten. De Wayfinder zou bovendien in de ruïnes van Vaders kasteel liggen.

In Star Wars: The Rise of Skywalker: The Visional Dictionary wordt tevens gehint dat Jannah (Naomi Ackie) de dochter is van Lando Calrissian (Billy Dee Williams). Zij werd als kind ontvoerd door de First Order en Lando had een dochter wie hetzelfde overkomen is.

Bron: EW, EW